Wyciskarka Alfa 4G burgund Powiększ

Wyciskarka Alfa 4G burgund

Nowy produkt

Wyciskarka Alfa 4G burgund

Więcej szczegółów

99 Pozycje

2 590,00 zł brutto

Więcej informacji

Wyciskarka Alfa 4G burgund

Wyciskarka wolnoobrotowa Alfa 4G

UWAGA, UWAGA!!! CENA OBEJMUJE 10-LETNIĄ GWARANCJĘ NA CAŁY SPRZĘT.



Wyciskarka wolnoobrotowa ALFA 4G działa na zasadzie prasy hydraulicznej. Dzięki bardzo nieznacznej oksydacji i niewielkiemu rozpadowi składników odżywczych, uzyskujemy wspaniały sok.

Wyciskarka Alfa 4G pracuje z prędkością do 50 obrotów na minutę. Większa wydajność oraz wolniejsze działanie umożliwiają zmniejszenie szkód wynikających z utleniania i zwiększają wartość odżywczą soku. Podczas wyciskania powstaje mniej piany a sok nie rozwarstwia się.

Prosta konstrukcja urządzenia, brak skręcanych elementów powoduje, że każdy poradzi sobie z montażem urządzenia. Dzięki prostej konstrukcji uzyskujemy łatwy dostęp do wszystkich elementów składowych urządzenia, co ułatwia jego czyszczenie.

Krok 1: Włożyć wybrane sito do koszyczka (uwaga: przy korzystaniu z przystawki do robienia lodów nie używać koszyczka)

montaz1.jpg

Krok 2: Złożone sitko i koszyczek umieścić w misie urządzenia kropka do kropki

montaz2.jpg

Krok 3: Umieścić ślimak w środku sitka

montaz3.jpg

Krok 4: Nałożyć misę na podstawę silnika strzałka do strzałki

montaz3a.jpg

Krok 5: Nałożyć pokrywę i przekręcić zgodnie ze wskazówkami zegara, aż wypustka wieczka schowa się w podstawie

montaz4.png

Alfa 4G posiada w swoim zestawie dodatkowe wyposażenie w postaci sita do koktajli oraz pełnego sita do przygotowywania deserów z mrożonych owoców czy masy na placki ziemniaczane.

Proste czyszczenie

W razie przerwy w przygotowywaniu soków, można wykonać szybkie 2-3 minutowe płukanie ciepłą wodą, w znacznym stopniu ułatwi ci to dalszą pracę. Polega to na wlaniu do urządzenia przez otwór do podawania produktów 2 szklanek ciepłej wody. Następnie uruchomiamy wyciskarkę na 2-3 minuty i wylewamy zawartość otworem do wylewania soku. Tak przepłukane urządzenie może poczekać na następną porcję produktów.

Znajdujące się w zestawie szczoteczki zdecydowanie ułatwią całkowite umycie elementów składowych, po zakończeniu wyciskania.

myciesita1.jpg

myciesita2.jpg

myciemisy1.jpg

myciemisy2.jpg

Jakie soki przygotujemy w Alfa 4G?

Oczywiście takie, na jakie w danej chwili mamy ochotę. Alfa 4G przygotuje przede wszystkim zdrowe soki z warzyw, owoców a także zielonych liści, ziół i traw. Dzięki dużemu otworowi wlotowemu z powodzeniem można wrzucać warzywa i owoce w całości. Przygotowanie szklanki pysznego soku zajmie dosłownie jedną minutę.

al1200.jpg

Przygotowanie składników do wyciskania

Większość produktów, które wyciśniemy w Alfa 4G wymagają jedynie mycia, jednak są też składniki, które wcześniej należy odpowiednio przygotować, np.:

Owoce, takie jak: arbuz, pomarańcz, grapefruit, melon – obieramy z niejadalnej skóry i kroimy na mniejsze kawałki

arbuz.jpg

W przypadku owoców granatu – przeciskamy tylko miąższ (bez białych błonek) a z winogron usuwamy twarde szypułki.

granatok.jpg

Wszystkie produkty liściaste (szpinak, trawa pszenicy, szczypior itp.) najlepiej wkładać większymi partiami, by uzyskać z nich jak najwięcej soku.

dymka.jpg

Z owoców, takich jak: wiśnia, śliwka, brzoskwinia, nektarynka, mango, awokado czy kaki usuwamy przed wyciskaniem twarde pestki.

Owoce, które posiadają drobne pestki, jak np.: winogrona, gruszki, kiwi wyciskamy razem z pestkami.

śliwki.jpg

Dlaczego wyciskarka Alfa 4G

Wyciskarka wolnoobrotowa Alfa 4G to urządzenie do tłoczenia soku na zimno. Działanie polega na przeciśnięciu produktu przez bardzo wolno obracający się walec, który delikatnie go rozgniata. Proces ten jest bardzo powolny, co powoduje, że w uzyskanym soku składniki odżywcze pozostają nienaruszone. Alfa 4G działa na zasadzie prasy i należy do najlepszych. Jest najbardziej wydajna i pozwala uzyskać sok najwyższej jakości. Wyciskarka Alfa 4G nadaje się do wyciskania większości owoców, wszystkich warzyw, ziół i wszelkiej zieleniny. Soki przygotowane w Alfa 4G pozwalają zachować zdrowie, urodę a nawet przedłużyć nasze życie.

jablaigruszki.jpg

Kilka prawd o piciu świeżych soków:

Picie soków zwiększa ogólne spożycie warzyw.

Spożywanie soków sprzyja chudnięciu.

Składniki występujące w soku jabłkowym spowalniają postęp choroby serca w taki sam sposób jak czerwone wino oraz herbata.

Sok z jarmużu obniża stężenie cholesterolu i zmniejsza ryzyko zachorowań na serce.

Sok z marchwi chroni układ sercowo-naczyniowy, zwiększając ogólną liczbę przeciwutleniaczy.

Hesperydyna, związek występujący w soku pomarańczowym znacznie obniża ciśnienie krwi oraz zmniejsza inne czynniki ryzyka chorób serca.

Picie soków to wspaniały sposób na zachowanie zdrowia a tym samym dłuższego życia.

Owoce, warzywa oraz wszelkie zieleniny to bogate źródło przeciwutleniaczy, takich jak witaminy A, C i E, oraz ważnych minerałów w rodzaju żelaza, potasu,wapnia oraz magnezu.

Czym są przeciwutleniacze?

Przeciwutleniacze (antyoksydanty) to substancje, które chronią komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. A wolne rodniki są cząsteczkami wytwarzanymi w organizmie podczas rozkładu pożywienia lub produkowanymi przez toksyny występujące w otoczeniu, takie jak dym tytoniowy, pestycydy oraz promieniowanie. Uważa się, że wolne rodniki odgrywają pewną rolę w powstawaniu chorób serca, choroby Alzheimera,

nowotworów oraz wielu innych schorzeń. Dlatego tak ważne jest spożywanie surowych warzyw i owoców. Niemniej uważa się, że przeciwutleniacze są skuteczne dopiero w dawce 800 g świeżych warzyw i owoców.

Przyswojenie surowych warzyw i owoców może stanowić pewną trudność ze względu na dużą ich ilość. Dlatego łatwiej wypić jest szklankę soku, która zawiera wszystkie niezbędne do życia witaminy i minerały.

owoce.jpg

=

szklankasoku.jpg

790g warzyw i owoców = szklanka soku

Spożycie soku jest znacznie łatwiejsze i szybciej przyswajalne przez nasz organizm. Skutkuje czterokrotnie szybszym wchłonięciem i zmniejszeniem czasu trawienia. Sok wyciśnięty za pomocą wyciskarki ALFA 3G jest bogaty w błonnik dietetyczny rozpuszczalny w wodzie, a tempo przyswajania i trawienia jest większe niż w przypadku jedzenia surowych warzyw i owoców.