Mak Niebieski 500 g – Naturalne źródło wapnia, błonnika i zdrowych tłuszczów
Mak niebieski to cenne ziarno, które od wieków wykorzystywane jest w kuchni i medycynie naturalnej. Jest bogatym źródłem wapnia, białka roślinnego, zdrowych tłuszczów oraz błonnika, co sprawia, że wspomaga zdrowie kości, układu pokarmowego i sercowo-naczyniowego. Jego delikatny, lekko orzechowy smak doskonale komponuje się zarówno z wypiekami, jak i daniami wytrawnymi.
Właściwości zdrowotne maku niebieskiego:
Jak wykorzystać mak niebieski w kuchni?
Kup teraz i ciesz się bogatym smakiem oraz wartościami odżywczymi maku niebieskiego!
Mak Niebieski 500 g to doskonały wybór dla miłośników zdrowej kuchni i naturalnych produktów. Zamów już dziś i odkryj jego wyjątkowy smak oraz liczne korzyści zdrowotne!
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Czechy
Data ważności znajduje się na etykiecie.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2263 kJ/ 539 kcal;
Tłuszcz 42,9 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,5 g);
Węglowodany 4,2 g (w tym cukru 3,2 g);
Błonnik 20,5 g;
Białko 23,7 g;
Sól 0,02 g.
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również sezam, migdały, różne orzechy oraz produkty zawierające gluten. Pomimo, że dokładamy wszelkich starań nie można wykluczyć w 100% wystąpienia śladowych ilości tych surowców.