Pasta słona karmelowa 300 g Powiększ

Pasta słona karmelowa 300 g

Nowy produkt

9 Pozycje

26,80 zł brutto

Więcej informacji

Pasta słona karmelowa 300 g

składniki: substancja słodząca (maltitole), tłuszcze roślinne (shea, rzepakowy), mleko w proszku pełne, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), skrobia kukurydziana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), sól morska 0,5 %, barwnik (beta-karoten)

kraj pochodzenia: Polska

masa netto: 300 g

Ojojoj .... Czytamy składniki i łapiemy się za głowę. Ale spokojnie, wyjaśniamy:

1. Substancja słodząca (maltitol): maltitol jest substytutem cukru o właściwościach słodzących, ale o niższym indeksie glikemicznym. Jest często używany w produktach dla diabetyków jako zamiennik cukru.

2. Tłuszcze roślinne (shea, rzepakowy): tłuszcze roślinne dostarczają energii oraz mogą zawierać niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Shea jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-9, podczas gdy olej rzepakowy jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i posiada korzystny profil zdrowotny.

3. Mleko w proszku pełne i koncentrat białek serwatkowych: mleko w proszku i koncentrat białek serwatkowych dostarczają białka, które jest niezbędne dla budowy i regeneracji tkanek mięśniowych.

4. Skrobia kukurydziana: skrobia kukurydziana używana jest jako zagęstnik i stabilizator, dostarcza węglowodanów.

5. Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu:  kakao jest źródłem przeciwutleniaczy i może mieć korzystny wpływ na zdrowie serca. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu jest lepszym wyborem dla osób dbających o ilość spożywanych tłuszczów.

6. Aromaty: dodają smaku i zapachu naszej słonej karmelowej :)

7. Emulgator (lecytyny: ze słonecznika): lecytyny są naturalnymi substancjami emulgującymi, które pomagają w utrzymaniu stabilnej konsystencji produktu.

8. Sól morska: sól morska może dostarczać niektórych minerałów śladowych, takich jak jod, potas i magnez.

9. Barwnik (beta-karoten): beta-karoten jest naturalnym barwnikiem, który nadaje naszej słonej karmelowej kolor. Jest to także prekursor witaminy A.

Podsumowując, nie taki diabeł straszny... Nasza słona karmelowa dostarcza takich składników jak białko, tłuszcze, węglowodany a nawet witaminy i minerały. Zawsze jednak spożywanie jej z umiarem, ze względu na potencjalnie wysoką zawartość tłuszczu, cukru i kalorii. Smak naszej słonej karmelowej można określić jednym słowem: nieziemski ;)

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 2169 kJ / 524 kcal

Tłuszcz: 41 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g)

Węglowodany: 50 g (w tym cukry 4,7 g)

Białko: 6 g

Sól: 0,56 g

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.